טיפים למתגרשים

להלן שלל עצות וטיפים למתגרשים , אין לראות בטיפים אלה ייעוץ משפטי ו/או אחר ובכל מקרה של טרום גירושין נשמח לעמוד לרשותכם תוך בחינת הנסיבות והתנאים של כל אחד או אחת ורק לאחר מכן ניתן יהיה לבנות אסטרטגיה מנצחת באמצעותה תעברו את התקופה תוך עמידה איתנה על זכויותכם ורצונותכם .
  1. יש לצבור ולאסוף מסמכים רבים ככל האפשר לפני " הפיצוץ " מסמכים אלה מוכיחים רמת חיים והשתכרות של בן/בת הזוג , כמו למשל דפי חשבון בנק ,כרטיסי אשראי , קבלות של מוצרי צריכה וזאת כדי להוכיח את רמת החיים .
  2. חשוב מאוד לדעת , כי במקרה ומדובר באישה מתגרשת , המטרה להוכיח רמת חיים גבוהה כדי להצדיק מזונות גבוהים ובמקרה ומדובר בגבר מתגרש , המטרה להוכיח רמת חיים נמוכה ככל האפשר כדי לשלם מזונות נמוכים.
  3. מומלץ בחום לא לשתף חברים בתוכניות להתגרש ,שכן הם עלולים לספר לצד השני וזה יכול לקרות גם מסיבות של טוב לב ומתוך נסיון לפשר ולקרב ואז קיים סיכון כי הצד השני יקדים בהגשת הבקשה לגירושין לבית הדין הרבני.
  4. בזמן חיי הנישואין עלכם להיות מעורבים בענייניו של הצד השני , איש או אישה , וכן לדאוג להוכחות בכתב על הכנסות ועיסוק של בן/בת הזוג שכן ידוע לכל כי בעת משבר , המקורבים "ישכחו " הכל ולא יעידו דבר וחצי דבר .
  5. מומלץ מאוד לבדוק כל שביב של מידע אם זה דפי חשבון אף אם אלה על שם בן/בת הזוג בלבד ובמקרה ומדובר על חברה על שם בן/בת הזוג לבקש לעיין בספרי החברה ולהיות מעורבים לפחות במידע שידרש מאוד !!בכל התנהלות של בן/בת הזוג וכל זאת במידה והצד השני הנו עצמאי .במידה והצד השני שכיר אין ספק שהמלאכה ביחס למידע שידרש תהיה קלה יותר לאין שיעור מבן/בת זוג עצמאי/ת .
  6. גש/י לפגישת ייעוץ עם עורך דין מומחה לענייני גירושין על מנת לדעת ככל הניתן על הזכויות המגיעות לכם , יש כיום מידע רב בספרים ובאינטרנט , אך מידע זה עלול להטעות כי לא תמיד הספרים ואתרי האינטרנט מעודכנים בחידושי חקיקה ובתקדימים משפטיים והם יכולים להיות מקור לא קטן לטעויות גורליות , על כן רק עורך דין המומחה בדיני משפחה יכול להתמקד בנסיבות החיים של כל אחד ואחת ולומר בדיוק מהם הזכויות הרלבנטיות .פגישה כזו יכולה לחסוך לכם ואולי גם להעניק לכם לא מעט כספים בהרבה מקרים.
  7. במקרה ומדובר באישה מתגרשת , הסכם ממון הקובע כי פירוק שיתוף אינו תלוי בגט כפי שקובע חוק יחסי ממון – הנו הכרחי שכן זה יכול למנוע סחטנות גט.
  8. רצוי מאוד כי במהלך חיי הנישואין לא יהיו חשבונות הרשומים רק על שם הצד השני שכן כשותפים בחשבון הגישה למידע קלה ופשוטה יותר.
  9. מתוך נסיון העבר ,אנו ממליצים מאוד כי הסכם הממון יקבע את הסמכות של בית המשפט האזרחי לדון בעניינכם ( פרט לתביעת גירושין כמובן , שכן תביעת גירושין נדונה אך ורק בבית הדין הרבני ) דבר שימנע את מרוץ הסמכויות בין בית הדין הרבני ובית משפט לענייני משפחה , מרוץ סמכויות יסלים את הסכסוך ויסבך אותו שלא לצורך , כל סיבוך יגדיל את ההוצאות ובעיקר שכר טרחת עורכי הדין.
  10. במידה ויש רכוש מלפני הנישואין או במידה וקיבלתם מתנה בעלת ערך כלכלי גבוה או ירושה, בן/בת הזוג יכולים לתבוע שיתוף בנכס מכח הדין הכללי , לכן הסכם ממון חד משמעי מונע ניהול תביעות ארוכות מתישות ויקרות גם אם בסופו של דבר יהיו אלה תביעות עקרות ללא תמורה .
  11. במידה וקיבלתם כספים נזילים ,הרי שהעצה הקודמת מתחזקת עוד יותר שכן לכסף קל "להתערבב " . בכל מקרה אנו ממליצים לשמור על ההוכחות שהכסף התקבל במתנה לפני הנישואין .
לסיכום : ניהול הליך גירושין אינו מנת חלקם של חובבנים ויש לעשותו ביד מקצועית תוך ידיעת סדרי הדין ,חקיקה רלבנטית ותקדימים משפטיים וזאת כדי למנוע נזקים בלתי הפיכים אשר לעתים עלולים לעלות מאות אלפי שקלים וכדי לסבר את האוזן נביא כאן את סיפורו של צעיר ששילם מזונות במשך למעלה מעשרים שנה ורק בהיות הילד בן 21 נודע לו שהילד אינו שלו , לו ידע בזמן היה חוסך מאות אלפי שקלים .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה